Portugals vackra huvudstad som med en befolkning på ca 560 000 invånare i centrum och ca 2,8 miljoner i storstadsområdet i mångt och mycket är likt Stockholm i storlek.

IMG_0009.JPG Lissabon eller Lisboa som staden heter på portugisiska (Lisbon på engelska) är en gammal stad som grundades redan 1179 och det märks på stadens många monument och statyer. Lissabon är en stad som ligger vid vattnet dock så finns här ingen strand utan vill man doppa fötterna i atlantvattnet ligger badorterna Cascais och Estoril endast ca 30 minuter från Lissabon.

I Lissabon finns Portugals största flygplats – Lisbon Airport, härifrån flyger bl.a. TAP Portugal direkt till Stockholm.

Att ta sig runt i staden per fots fungerar utmärkt och många av de centrala delarna har bilförbud.

Lissabon erbjuder förutom många intressanta historiska platser och museum även ett bra restaurangutbud med många mysiga tavernor och restauranger. Den som vill vara uppe längre på kvällen kommer inte att bli missnöjd med det stora utbudet på barer och nattklubbar, det finns ett stort urval och många ställen har öppet sent i på småtimmarna.