Det finns många historiska byggnader och platser som är värda att besöka i Lissabon. Är du i Lissabon en kortare tid kan det vara värt att åka speciella turistbussar, dubbeldeckare med öppet tak. Det finns olika bolag att välja på och vi rekommenderar Yellow Bus, som har följande turer att välja på:
Tagus Tour – Blå linje
Tur som går genom centrala delar av Lissabon och som kör vid många historiska platser så som Belém. Turen tar ca 1 timme och 40 minuter.
Olisipo Tour – Lila linje
Upplev Lissabon ur två perspektiv, den moderna delen av staden Parque das Nacões och dom historiska spåren av stadens torg och museeum. Turen tar ca 1,5 timme.

Turerna är ett smidigt sett att se Lissabon då du kan gå av vid dom olika stoppen och hoppa på nästa buss som kommer efter, Hop-ON Hop-OFF som det kallas. Bussarna går var 30e minut och kostar 15€ per person (barn 9€) och har du ”Lisboa Card” kostar det 13,50€. Om du åker med Aero Bus från flygplatsen så spara din biljett, du får 15% rabatt på bussturerna på Yellow Bus. Du kan köpa biljetten direkt på bussen.